01 janvāris 2012

Mežaparks Z (Rīga)

Category: Ziemas Magnēts 2011/12 23. kārta
Map/area: Mežaparks Z (Rīga)
Organiser: IK Auseklis
Country: Latvia
Discipline: 3. Distance
Kā Jaunā Gada pirmo dienu aizvadīs, tāds arī būs turpmākais gads! Nu ko, cerams ka gads būs sportisks, jo jau 1. janvārī izmantoju lielisko iespēju bez sniega apstākļos uzskriet Ziemas Magnētā. Ar grādīgā burbuļūdens lietošanu sevišķi neaizrāvos, ne vairāk kā 6 glāzes un jau 2.00 biju gultā, lai 10.00 no rīta jau būtu uz strīpas. Ātrais hesburgers ar kafiju (Hesītī noskatījos šovu kā apdzērušies jaunieši izkāvās savā starpā, vienam čuras bija tik daudz galvā ka pat pamanījās apsargam iedot pa seju 8)), tramvajā iekšā un prom uz Mežaparku. Lai cik tas dīvaini nebūtu, nekad iepriekš nebiju skrējis Mežaparkā. Kaut kad sen startēju šeit Rīgas Velomaratonā, ir būts uz Dziesmu svētkiem un Zoo dārzu, un romantiskās pastaigās, bet ar orientēšanās karti rokās šeit biju pirmo reizi, un jāsaka uzreiz – patika.
Patika sīkais reljefs, kurš ļāva pārbaudīt orientēšanās prasmes. Vienīgi dažviet pamežs gan bija visai neskrienams un vasarā tur būtu kārtīgs džunglis. Biju viens no pirmajiem kurš startēja šajā svētku magnētā un uzreiz jāpiemin interesants fakts – distancē nesatiku nevienu orientieristu (diezgan neierasta situācija Magnētā) un šķiet ka arī biju pirmais kurš finišēja. Tāda steiga tāpēc, ka pēc distances vēl vajadzēja paspēt aizbraukt uz Smilteni, paķert pasi un laptopu un atpakaļ uz lidostu. Orientējos šodien ļoti lēnu un prātīgi. Garo etapu uz trešo punktu (43. kp) veicu ļoti nepārliecinoši un tikai uz čuju paņēmu punktu. Nākamos punktus ņēmu ar ļoti lielu nedrošību, vairākas reizes etapos apstājos, lai precīzi nolasītu savu atrašanās vietu. Šāda taktika vismaz ļāva izvairīties no kļūdām un vienmēr precīzi skrēju iekšā punktos ar pārliecību ka punkts būs tieši aiz tā pauguriņa vai tajā ielociņā. Visai interesanta ’’kļūda’’ gadījās uz 50. kp, atsējās bote un kamēr novilku cimdus un aizsēju šņores, tikmēr splitos nokritu no 9. vietas uz 19. vietu :) forši ka tik blīvi rezultāti. Vēl mazliet sabakstījos uz 46. kp bedrē, bet distances beigu daļu veicu mierīgi un prātīgi, bez liekiem līkločiem. Kaut arī sniega nebija, aukstumu (-1 grāds) tāpat juta un finišā pat nācās atsildīties un izstaipīties, jo labo augšstilbu sarāva krampī, cerams bez paliekošām sekām. Ar rezultātu 53:14 ieņēmu 20. vietu 3. Distancē no 101 dalībnieka. Droši vien tiem kas Mežaparkā jau skrējuši vairākas reizes distance likās vienkārša, bet man kā pie pirmās reizes bija ļoti aizraujoši orientēties Rīgas galvenajā pastaigu vietā. Šovakar atpakaļ uz Angliju, un jau 8. janvārī atsākšu griezt Anglijas orientēšanās karuseli kārtējās AIRE Reģionālajās sacensībās.

2 komentāri:

fassko teica...

Vasarā Mežaparks ir pavisam cits apvidus - nevar redzēt vairāk par dažiem metriem un tikt cauri tam pamežam. It sevišķi naktīs tas ir diezgan ekstrēms pasākums. ;)

Andis Ozols teica...

nakts-o tur tiešām varētu būt ''labs'' pasākums