30 jūnijs 2012

Jaunāmuiža - Mailes (Pļaviņas)

Category: KĀPA 2012 2. diena
Map/area: Jaunāmuiža-Mailes (Pļavinas)
Organiser: OK Kāpa
Country: Latvia
Discipline: M21S
Results

Pēc 1. dienas pārsteidzoši augstās vietas, šodien bija jāmēģina pieiet mazliet nopietnāk startam. Distances garums optimāls – 5.5 km un pirms manis 1 minūti startē Jubelis vecākais, kurš ir kā labs mērķis, ja noķeru, tad rezultātam jābūt labam. Pirms starta jau esmu nedaudz iesvīdis, jo arī šodien saule labi silda. Starta burzmā tiek satikts Azimuta visu laiku labākais (aiz Alda protams) spīdeklis Pauliņa jaunskungs, uzmundrinam viens otru :))) Startā var labi ieskriets, jo nedaudz no kalna, uzmetu skatienu kartē etapam uz 1. kp, viss skaidrs, ātrāk pa taisno uz ceļu un tad punktu vēsi no ceļa. Ātrums jau nav tas zvērīgākais, bet izbrīnu rada, ka esmu uzrādījis 10. laiku uz 1. kp, laikam daudzi ir plosījušies pa taisno. Uz 2. kp bez variantiem pa taciņu un tad precīzi punktā iekšā. Neizdodas. Punkts bedrē, un aptuveni 30 sekundes zaudētas papeldot pa papardēm. 3. un 4. kp reljefa punkti, nolemju karti nelasīt, jo piecpadsmitniecē tāpat neko daudz nevar saskatīt, tāpēc turu precīzu virzienu pa līniju. Skrienot klāt pie 4. kp pamanu savu mērķi, esmu noķēris Jubeli, tikai viņš jau skrien uz nākamo kp, kamēr man vēl jāatzīmējas šajā. Fiksi paņemu 4. kp, uzņemu virzienu uz 5. kp, izlemju skriet sākumu pa ceļu, maucu cik ir iekšā, jo vajadzētu tikt Gintam astē, bet viņu nekur nemanu. Punktu izdodas precīzi paņemt, un tagad nevar saprast vai esmu aiz vai priekšā Jubelim, kurš uz punktu iespējams skrēja pa labo pusi. Šobrīd viss iet kā smērēts, ko apliecina arī spliti, uz to brīdi 9. vieta, bet protams... bez kļūdām nu nekādi nevaru noskriet. 6. kp purvā, loģiski ka pilnīgi paļaujos uz kompasu, bet galvu nojauc neizteiksmīgais reljefs purvā, vienā brīdī nez kāpēc sāku laipot pa kreisi no uzturētā virziena, labi ka laicīgi sapratu ka jāgriež atpakaļ pa 90 grādiem un jāturpina uzņemtais virziens. Šī nepārliecinātība purvā izmaksā vēl 30 liekas sekundes. Uz 7. kp tikai jāspiež pa iedzīto ziloņtaku, arī uz 8. kp marķētais etaps pār upi skrienamais. Upei sanāk skriet pāri augstsolī, jo jātiek garām pāris kundzītēm, kuras izrāda neapmierinātību, ka es viņas esmu apšļakstījis :) Un tagad nāk distances atslēga, garais etaps uz 9. kp, kuram jau pašā sākumā jāmēģina izvēlēties labāko variantu, lai pieveiktu aizaugušo un milzīgo izcirtumu. No sākuma ir doma skriet izcirtumam apkārt pa labo pusi, bet tad pamanu ka iepriekš skrienošie ir iedzinuši kārtīgu taku pa taisno, cauri tiem avenāju džungļiem. Dodos arī es iekšā izcirtumā, līdz vidum viss ir ok, bet tad pēkšņi ņemu un vienkārši pazaudēju taku, un nu esmu pilnīgā džunglī, paša vidū. Tālumā ir redzams izcirtuma stūris, uz kuru vajadzētu nokļūt, tikai jautājums – KĀ? 
Variantu jau nav nekādu, jālaužas un jāplēšas tik taisni, bet skaidrs ir viens, ja arī biju Jubelim priekšā, tad tagad noteikti esmu aiz, jo laiku šeit pazaudēju ļoti daudz. Bet etaps jau tikai pusē un piedzīvojumi vēl nebūt nav beigušies. Pēc izcirtuma mazliet paskrienu pa stigu un tad līdz punktam jātur virziens, un atkal nonāku situācijā, kad neesmu pārliecināts par savu sapratni ar karti. Pazūdu. Sākas vienkārša apvidus ķemmēšana, apskraidu visas tuvējās mikro ieplakas un bedres, līdz atjaunoju kontaktu ar karti un atrodu punktu. Par 10. kp man grūti ko komentēt... 3 minūšu etapu veicu 6 minūtēs! Lai kā centos salikt kopā kartē redzamo ar dabā redzēto, nekas man tur negāja kopā. Skriešanu nomainīju ar soļošanu, un lielām acīm skatījos uz visām pusēm, cerībā uz cūceni ieraudzīt punktu. Tikai ieraugot priekšā lielo ceļu, aptuveni nojautu kur esmu, un tad jau punktu paņēmu kā ogu. 11. kp ļoti peldošā apvidū, praktiski bez jebkādām piesaistēm, tāpēc visa uzmanība kompasam un virzienam. Gandrīz jau viens čalis pamanījās izsist no uzņemtā virziena ar savu komentāru, ka viņš jau te 5 minūtes meklējot punktu. Nu lai tad tik meklē, es nesatricināmi lēnā garā virzījos uz priekšu un precīzi trāpīju punktā. Uz 12. kp vispirms caur izcirtumu un tad lejā pa nogāzi, ātri un precīzi. Bet uz 13. kp karstums un nogurums šķiet manu smadzeņu darbību bija padarījuši pavisam nožēlojamu. Godīgi pārskrēju pāri ceļam, ieskatījos kartē un ’’skaidrs’’, tūliņ tūliņ jābūt punktam. Paskrienu uz priekšu, uzkāpju pa nogāzi augšā, paskrienu atpakaļ, bet nekur izskaloto gravu nemanu. Ieskatos rūpīgāk kartē... njā... punktu meklēju pavisam uz citas nogāzes, laikam bezfilma nāk virsū, esmu pārķēris ceļus!!! Protams ka pēc brīža, pārskrienot pāri vēl vienam ceļam, punkts tiek atrasts bez problēmām. 
Skrienu uz pēdējo 14. kp bez emocijām, nav pat spēka tā īsti dusmoties uz sevi par šādu kļūdu. Skrienot cauri telšu pilsētiņai, paspēju vēl iepozēt fotogrāfam Raikinam un finišā ierullēju ar nolemtības sajūtu, jo pēc tādām kļūdām (8-9 minūtes) nedomāju ka būšu piecdesmitniekā, kur nu vēl trīsdesmitniekā. Redzu ka Gints Jubelis jau ir finišējis krietni pirms manis, tātad skaidrs, ka rezultāts nav man iepriecinošs, tāpēc pa taisno uz dušām un gan jau vakarā pieiešu pie tā rezultātu dēļa, lai pārliecinātos cik neveiksmīgi šodien esmu noskrējis. Dienas turpinājumā tika apmeklēts Vietalvas centrālā ēka – veikals/bārs/kafejnīca/autoosta, un kopā ar Raivi un Andu, paņemti pāris jauni geo slēpņi, kā arī ar Ilmāru sanāca labs vakara treniņš, aizejot pēc vēl viena geo, kurš atradās visai dziļi mežā. 
Veldzējoties no saules karstuma, tika noēsti visai daudz saldējumu, kā arī alus vienmēr bija pa rokai :) Nekad iepriekš nebiju dzēris Cēsu nefiltrēto alu, bet nu šovakar bufetē tas kļuva par manu favorītu. Vakara gaitā kopā ar leišu puikām kausiņi tukšojās viens pēc otra. Un pēkšņi vienā momentā, fonā skanot Ufo jautrajām dziesmām, pie mūsu galdiņa bija sapulcējušies gandrīz visi M21S grupas līderi! Lūk to es saprotu, ja reiz skrien B grupā, tad ir jāprot arī atpūsties tā lai nākamajā rītā, mazliet mutē kaltējot, būtu spējīgi pieveikt distanci. Visu cieņu čaļiem! Ak jā par rezultātiem, vakara gaitā aizgāju arī tos aplūkot, un biju... uz pauzes! Ar tādām kļūdām, uzrādot rezultātu 1:01:02 ieņēmu 24. vietu no 101 dalībnieka, un kopvērtējumā biju pacēlies uz 19. vietu. Kaut kas neticams, vai nu visi ir baigi kļūdījušies, vai arī krietni ir krities līmenis B grupā, jo ja iepriekš domāju, ka būs labi ja ieskriešu kopvērtējumā top50, tad tagad jau jāsāk domāt par top20. Un šodien pat normāli noskrienot, bez tām muļķīgajām kļūdām, bija visas iespējas pacīnīties par vietu starp 10 labākajiem. Rītdien nekas kardināli netiks mainīts, skriešu un kļūdīšos tieši tāpat, vienīgi varbūt būs mazliet grūtāk rītdien, pēc šīvakara iepazīšanās ar Cēsu nefiltrēto!

Nav komentāru: