18 jūlijs 2012

Beckett Park (Leeds)

Category: AIRE Summer Sprint League 2012
Map/area: Beckett Park (Leeds)
Organiser: AIRE
Country: England
Discipline: Sprint
Trešdienas vakara noslēdzošais AIRE vasaras sprinta līgas posms. Arī šajā parkā jau iepriekš biju skrējis, tāpēc zināju kas sagaidāms - ātra un vietām tehniska distance. Distance tiešām bija ātra, man krietni pa ātru, un ceļā uz 9. kp sāku izbeigties. Pirmie punkti tika paņemti nežēlīgā ātrumā un precīzi. 4. 5. un 6. kp tādi tehniskāki, bet ļoti vienkārši. Kā jau minēju, pļavas etapos izbeidzos, jo sākumu viennozīmīgi biju pārķēris. Etaps uz 12. kp lika palauzīt galvu, pa taisno nekur netika, jo stadionam apkārt sēta, pa kreiso pusi izskatījās ļoti neizdevīgi, pēc pāris pārdomu mirkļiem izlēmu skriet pa labo pusi, jo vienā vietā izskatījās ka tiek pa taisno. Diemžēl karte ir zīmēta 2006. gadā un izmaiņas dabā nedaudz ir notikušas, nekur nebija iespējams tikt pa taisno, visur priekšā sēta, nācās vien skriet kārtīgu goda apli apkārt visiem sporta laukumiem. Līdz pat punktam domāju, nez vai šis ir īsākais variants. Atzīmējoties 12. kp mazliet sabakstījos uzsākot etapu uz 13. kp, jo galīgi nesakrita kartē attēlotais ar dabā redzamo. Distances beigas visai vienkāršas, ja vien ir iekšā, tad tik jāļauj kājām vaļa. Uz pēdējo 18. kp šķiet izvēlējos garāko ceļa variantu. Finišā pirmais ko darīju, bija etapa izpēte uz 12. kp, izskatās ka tomēr nekur tur netika pa taisno, ja nu vienīgi kaut kur bija vaļā kādi vārti. Rezultāts ciešams 22:53 un 8. vieta no 28 dalībniekiem.
Bet nu gan vairs nav zināms, kad ņemšu dalību kādās orientēšanās sacensībās. Briest lielas pārmaiņas dzīvē, jācer ka šī pauze manā o-sporta sezonā neievilksies ļoti gara, un augustā vai septembrī gan jau sanāks kaut kur uzskriet, bet ne vairs AIRE mačos. Kopš 2007. gada biju AIRE kluba biedrs un aktīvs Airienteers rīkoto sacensību dalībnieks Leeds apkārtnē. Šī sprinta distancīte visticamāk bija pēdējā, ko veicu Leedsā.
Paldies AIRE klubam par iespēju arī Anglijā neaizmirst par savu labāko hobiju - orientēšanās sportu!
P.S. Vēlreiz un vēlreiz pievienojos Bērča apsveicējiem, nu mums latviešiem ir pašiem savs Pasaules Čempions Edgars Bertuks! Prieks un sajūsma bija neaprakstāma skatoties TV un sekojot gps. Edgara sasniegums šķiet tik nereāls, ka vēl tagad grūti apjaust to. Vēsturisks un fantastisks mirklis Latvijas orientēšanās sporta sabiedrībai. http://orienteering.org/events/?event_id=54

Nav komentāru: