14 augusts 2012

Willesley South (Burton On Trent)

Category: LEI Summer League 2012
Map/area: Willesley South (Burton On Trent)
Organiser: LEI
Country: England
Discipline: Long
Otrdienas vakara treniņmačs, šoreiz LEI kluba rīkotais, arī pavisam netālu no mājām. Sākot skriet uz 1. kp, uzreiz ir skaidrs ka atkal sagaidāms krosiņš pa takām, jo kartē mudž no taciņu pārpilnības. Kaut kā īsti nesaista šādi krosi, bet nu darbdienas vakarā izskrieties arī ir veselīgi, kaut arī kājās svaiguma nav nemaz. 2. kp biji stipri pa tuvu novietots taciņai, tāpēc jākonstatē ka vai nu karte nav precīza vai distančnieks nav tas precīzākais :) Tālāk skrienamie gabali, ar pāris veiklām kustībām pār vārtiņiem. Etapu uz 5. kp mazliet sarežģīju līkumojot pa mazjām taciņām, bet uz 6. kp sanāca pilnīgs čau! Pļavas malā sajaucu krūmu pudurus, un 2 reizes apskrēju apkārt blakuspuduram, līdz miesās dūšīgāks orientierists man viņu izcēla pie otra pudurīša. Šo būdīgo skrējēju biju apdzinis pie 4. kp un vēlāk vēl vairākas reizes musu ceļi distancē krustosies :) Uz 7. kp nevajadzīgi nolaidos lejā ielokā, bet punkts bija augšā degunā. Etaps uz 8. kp pavisam vienkāršs, bet... grūti izskaidrot, kas tur bija, vai nu nemāku orientēties, vai arī karte tur bija pilnīgi neprecīza, jo to purviņu paša spēkiem nekādi nevarēju atrast. Tikai kad man tur pievienojās Andy Sykes, tad pa abiem atradām to punktu. Distances turpinājums var teikt, ka tika veikts tikai sekojot Andy, ātrums bija pieņemams man, un orientēties šādā ''mežā'' nebija sevišķi liels prieks. Līdz pat 14. kp vienkārši sēdēju astē, ik pa laikam ieskatoties kartē, lai piefiksētu vai dodamies pareizajā virzienā. Pie 14. kp panācām vēl vienu orientieristu, kurš bija uzracis šo punktu, un tad nu uz 15. kp šie abi pārslēdzās uz krietni lielāku ātrumu, bet man baterija gāja uz beigām, tāpēc abus atlaidu, un sāku pats orientēties. Pie 15. kp pamanījos tā slaidi nostiepties kaut kādos dzeloņos (vakarā no ceļgala izspiedu 2 cm garu!!! dzeloni... brrr) visai sāpīgi. Bet uz pēdējo 16. kp sanāca nedaudz pacīnīties pa krūmiem, jo aizskrēju garām dzeltenajai taciņai. Galīgi nebiju sajūsmā par šādu apvidu, tāpēc nav brīnums ka angļiem o-sezona ir pa ziemu, nevis vasaru, jo mežs vienkārši nav skrienams vasarā. Rožaugi līdz ceļgaliem, dzeļ un plēš līdz asinīm, krūmi tā salapojuši ka cauri nevar redzēt, un tās sasodītās nātres... it visur. Ehhh kā pietrūkst skaisto Latvijas priežu mežu ar sūnaino pamatni. Ar rezultātu 44:40 ieņēmu 6. vietu no 39 dalībniekiem.

2 komentāri:

Paulo teica...

Izskatās jau bik līdzīgi šejienes apvidiem :) 22.septembrī skatos London City race pieteikušies tādi vecmeistari kā Jāzeps Baško, Artis Jansons un Kaspars Jaudzems :))) P.S. sveiciens nesenajā jubilejā !

Andis Ozols teica...

Par Londonu tiek domāts, to pasākumu vajadzētu apmeklēt, kā nekā nu jau tradīcija, septembrī izskrieties pa Londonas ielām :)