03 maijs 2015

Vooremae (Tartu)

Category: ILVES 2015 3. day
Map/area: Vooremae (Tartu)
Organiser: OK Ilves
Country: Estonia
Discipline: M21B
igauņu roks
Pēdējo reizi trīs dienu sacensībās biju startējis pagājušā gada Kāpā, tāpēc loģiski ka trešā sacensību diena nāca ar pamatīgu stīvumu kājās. Ja 1. dienā uz svaigumu paņēmu 4. vietu, vakar dēļ divām kļūdām ieņēmu 9. vietu, tad šodien būs fiziski grūti jāpacīnās vairāk ar sevi nevis konkurentiem. Vakarvakarā, skatoties Pasaules čempi hokejā, mazliet vairāk izdzēru igauņu Saku alu, kā arī iepazinu igauņu rokkultūru, tāpēc šorīt svaigums nebija arī galvā :) Bet tas nebūs traucēklis lai atkal izbaudītu Igaunijas lielisko apvidu un distances. Šodienas piedāvājumā 5.1 km distance pa slēpošanas trasēm un vienu pamatīgu kalnu, ap kuru vīsies distances. Kādas 10 minūtes tā rūpīgi iesildījos, lai kaut cik atdzīvinātu stīvos muskuļus, kā arī dabūtu viegluma sajūtu. Uz pirmajiem diviem kontrolpunktiem izdevās labs sniegums - gan precīzi, gan raiti. Bet uz 3. kp sāku ''peldēt'' gan pa karti, gan apvidu. Biezais taku labirints kas mijās ar neskaitāmajām horizontālēm tā man samežģīja smadzenes, ka atlika vien lēnām virzīties virzienā uz punktu, jo karti nespēju uztvert. Aptuveni 1 minūte zaudēta šajā etapā nepārliecības dēļ, kaut arī kļūdu nepieļāvu. Uz 4. kp ielasījos atpakaļ kartē, bet garajā etapā uz 5. kp nācās arī fiziski pastrādāt un spiest ārā no sevis visas rezerves, jo tik skrienams etaps turpinājumā iespējams vairs nebūs. Varbūt pa daudz izliku sevi uz ceļiem, ka karjerā pirms punkta neizjutu attālumu un punktu sāku meklēt mazliet pa ātru. Arī uz 6. kp tas pats - attālumu nejūtu un punktu gribu atrast krietni pa ātru. Zaudēta minūte tik īsā etapā ir pavisam nepatīkama. Tāpēc uz 7. kp kārtīgi jāatstrādā! Punkts zaļajā (mazi bērziņi), bet izdevās labs plānojums caur mazo taciņu un gar mikro purviņiem.
solis pavisam stīvs
Diemžēl uz 8. kp fiziski noplīsu, pa taisno caur zaļo nebija spēka lauzties un arī apkārt gar izcirtumu dodoties, vairāk soļoju nekā skrēju. Atvilcis elpu biju, tāpēc uz nākamo 9. kp jau varēju atsākt skriet. 9. un 10. kp atkal taku labirinta tīklā, kur vairāk jāorientējas pēc reljefa nevis takām. Izdodas veiksmīgi tikt galā ar šiem punktiem, tamdēļ uz skatītāju 11. kp lidoju ar iedvesmu lejup no kalna.
finišs
Skatītāju punktam cauri vienā elpas vilcienā, kas pamatīgi nāk atpakaļ etapā uz 12. kp, kurš atkal atpakaļ kalnā. Atelpoties nespēju, tāpēc lielākā daļa no šī etapa tiek ieta nevis skrieta. Pie punkta mani panāk mūsu grupas līderis - sparīgs jaunietis. Tad nu uzdevums skaidrs - distances beigas jāmēģina atsēdēt. Līdz 13. kp un pusetapu no 14. kp tieku līdzi, bet ar to pilnībā pietiek, lai uz pēdējo 15. kp un finišu varētu doties brīvi ar tik platu soli, kādu nu mani savilktie muskuļi ļauj. Finišā gandarījums ir, jo distanci pieveicu labi, neskatoties uz fizisko sagurumu un stīvajām kļūdām. Arī orientēšanās tehnika bija pietiekamā līmenī, izņemot karjera punktus 5. un 6. kp, tāpēc varu būt apmierināts ar šodienas veikumu. Ar rezultātu 47:12 ieņēmu 6. vietu no 10 dalībniekiem, un arī kopvērtējumā paliku 6. vietā starp 18 censoņiem M21B grupā. Ja vakar nebūtu pieļāvis tās divas lielās kļūdas, tad būtu iespēja saglabāt 1. dienas 4. vietu, bet pirmie trīs gan bija krietni ātrāki par pārējiem. Ja agrāk Igaunijā B grupā cīnījos starp līderiem, tad tagad jāsecina ka esmu mazliet izlaidies un atlaidis labākos kruīza (B) grupas orientieristus neaizsniedzamā attālumā.
pavasara kūpinājumi
Kopumā jāsaka ka sacensības un distances patika, vienīgi jūtams ka Ilves vairs nav tik grandiozas kā bija agrāk. Laikam igauņiem arī neliela krīze, jo šogad pat nebija izdrukāti dalībnieku numuri, ko spraust pie krūtīm. Bet Igaunijas apvidi gan ir vienreizēji un tehniski baudāmi! Šis ceļojums un sacensības Igaunijā bija pēdējās Celinskim, vēl neliela atpūta Latvijā un pirmais pavasara šašliks Blomē, un tad jau kā Ozols atpakaļ uz Angliju un angļu orientēšanās sacensībām.

Nav komentāru: