12 septembris 2015

City of London & Wapping

Category: London City Race 2015
Map/area: City of London & Wapping
Organiser: SLOW
Country: England
Discipline: Newcomers
latviešu pārstāvis Londonā
Arī šogad London City Race tomēr tika apmeklēts! Kāpēc tomēr! Jo man vairs nav tik liela interese piedalīties o-sacensībās (Londonā nu jau 4. vai 5. gadu), un arī fiziski vairs nejaudāju noskriet vairāk par 5 kilometriem. Šogad uz šo pasākumu vairāk devos kā tūrists kopā ar darba kolēģi Didzi, lai ar viņu kopā startētu iesācēju grupā (čalis tikai otro reizi ņems karti rokās). Tā kā nu jau pāris gadus mans galvenais mērķis ir sestdienās piedalīties parkrun skrējienā, tad arī šosestdien nelaidu tādu iespēju garām, un pirms o-pasākuma paviesojos Londonas dienvidu daļā - Burgess parkrun. Centos skriet pēc iespējas saudzīgāk, lai mazliet pietaupītu kājas city reisam, bet sanāca tāpat piedzīt pa asfaltētajiem parka celiņiem. Parkrun noskrējām 9:00 no rīta, tāpēc atvēlējām pietiekami daudz laika lai pārbrauktu pār Tower Bridge uz otru Temzas krastu un mierīgi bez steigas sagatavotos otram skrējienam.
selfijs ar nr. 777
(labāko LV orientieristu UK)
Izņēmām numurus, ievērtējām orientieristu daiļo dzimumu un gaidījām finišā spēcīgāko latviešu orientieristu Anglijā - Liepiņ Paulo. Sagaidījuši finišā nr. 777, apsveicinoties un iemetot acis distances kartē, kurā man būtu jāskrien (Mens Open), beidzot bijām gatavi šodienas otrajam skrējienam. Neliela iesildīšanās, jo kājas jau bija stīvas pēc rīta skrējiena, un gatavi startam. Startā ļāvu lai starta tiesnese apstāsta Didzim orientēšanās gudrības, kamēr pats uzstellēju kameru uz galvas. Beidzot arī nr. 944 un 945 ir gatavi doties iesācēju distancē.
o-tūristi
Plāns ir skriet cik nu mana jauda ļauj pēc rīta piecīša un ļaut arī Didzim orientēties, bet bez liekas domāšanas, uzņemoties vadību, ja nu iesācējs sāk iet kaut kur šķērsām, un tad jau redzēs kādu vietu finišā sasniegsim. Distances sākums pavisam vienkāršs, pirmie trīs kontrolpunkti neiespringstot. Uz 4. kp man sanāk norādīt punkta atrašanās vietu trepju labirintā. Pie 5. kp nākas uzbļaut Didzim lai neskrien garām punktam, bet uz 6. kp atkal jācenšas tikt līdzi Didzim.
neveiksmīgs etapa variants
Uz 7. kp pieļāvām varianta kļūdu, man izskatījās ka gar kanālmalu netiek līdz punktam, tāpēc skrējām apkārt pa ieliņām. Arī pie paša punkta pazaudējām mazliet laiku, neizprotot ka punkts ir zem tilta. Aptuveni 1 minūte šajā etapā zaudēta. Arī pie 10. kp tā pati problēma, uzreiz neizpratām ka punkts atrodas zem tilta. Tālāk sekoja vairāki pārskrējieni. Bet sākot no 13. kp man nācās arvien vairāk uzņemties atbildību, jo Didzis paziņoja ka tādos labirintos viņam grūti ko saprast un puisis vēl vairāk apjuka skaistās norvēģietes iespaidā :) Uz 15. kp šķiet ka izdevās mūs izvest cauri optimālajam ceļa variantam.
sasodītie mūrīši pie 18. kp
Pie 17. kp uz brīdi piestājām, lai pavērstu skatienus uz Tower Bridge, bet etaps uz 18. kp gan izvērtās visai saraustīts un ne gluži optimāls. Tikai finišā aptvēru ka 18. kp rajonā pazaudējām vismaz 20-30 sekundes, nešķērsojot pelēkos mūrīšus, ko bija atļauts darīt. Gan uz, gan no 18. kp lieki apskrējām divas daudzstāvu ēkas. Uz pēdējo 19. kp un finišu ļāvu Didzim izpausties sprintā. Diemžēl ar šo finiša spurtu pietrūka, lai ievilktu starp apbalvojamajiem. 6 sekundes pietrūka līdz 3. vietai, un šo niecīgo laika zaudējumu mēs varētu atrast visas distances garumā. Uz 7. kp slikti realizēts etapa variants. Pie 7. un 10. kp samulsums par punktiem zem tiltiem. Pie 17. kp iepozēšana pie tūristu objekta, un pie 18. kp tās nepārlēktās mūrīša sienas. Kā arī mans lēnais temps, kas Didzim lika daudz kur sabremzēties :) Ieņēmām 4. un 5. vietu no 36 iesācējiem.
Mens Open un Mens Elite uzvarētāji
Bet kā tūristi izskrējāmies labi pa Londonas ieliņām. Un vēl jo lielāks prieks par Paulu, kurš beidzot sasniedza jau iepriekšējos gados izvirzīto mērķi - uzvara Mens Open grupā! Šogad viņam tas izdevās ļoti pārliecinoši un ne bez piedzīvojumiem pirms starta :) Pēc finiša mazliet uzkavējāmies orientieristu sabiedrībā un tad atkal riteņbrauciens cauri Londonai uz vilcienu staciju mājup.
labākais transportlīdzeklis
Londonā
Bija feini un aktīvi pavadīta sestdiena, un kaut arī šobrīd nav plānu par nākamajām orientēšanās sacensībām, bet noteikti rudenī uzskriešu gan kopā ar Didzi kādu iesācēju distanci, un arī sportiskāk sev piemērotākas sarežģītības distanci.

Nav komentāru: