31 decembris 2012

2012. gada statistika !

Mazliet atskatīšos kāds tad man ir bijis 2012. gads orientējoties. Kopumā sezona atkal ir bijusi bagāta ar dažādām sacensībām. Gada garumā 64 reizes esmu ņēmis rokā karti un devies distancē meklēt kontrolpunktus, tas ir nedaudz mazāk kā pagājušā 2011. gadā, bet krietni vairāk kā iepriekšējos gados, kopš dzīvoju Anglijā. Pārsvarā protams esmu skrējis vidējās distances (42 reizes), sprintus tikai 10 reizes, un 3 garās distances. Diemžēl šogad nav sanācis uzskriet nevienās stafetēs, kā arī žēl ka arī nakts sacensību starti ir vien 9, jo pagājušogad bija uz pusi vairāk - 18, tieši nakts-o distances ir tās kas man pēdējos gados patīk visvairāk. Orientējoties esmu noskrējis/nogājis 397.08 kilometrus un atzīmējies 1210 kontrolpunktos, kas nozīmē ka vidēji vienmēr skrienu 6.2 km garu distanci ar 18 kontrolpunktiem, un gadā vismaz 1 reizi katru nedēļu. Priecē ka esmu saglabājis sevī šo sportisko azartu un ar šo hobiju šķiet nodarbošos kamēr vien kājas spēšu pakustināt.
Tagad no visām tām 64 sacensībām (pa vidu gan ir arī daži treniņi ar karti) jāizceļ dažas nozīmīgākās.
Viennozīmīgi ka visspilgtāk atmiņā ir palikusi nedēļa Spānijā, jo tādā apvidū nekad iepriekš nebiju skrējis (Portugālē tomēr apvidus savādāks). Un Spānijā izcīnītā 2. vieta H21B grupā ir lielākais pārsteigums, jo toreiz skrēju ar traumu, un nebija ne jausmas kādi ir konkurenti.
Vēl starp nozīmīgākajiem startiem jāpiemin Anglijas čempionāts sprintā un vidējā distancē, jo tās ir augstākā ranga sacensības, kādās šogad startēju. Tā kā šādos čempionātos B grupu nav, tad jāstartē vien Elitē, kur visai loģiski ka esmu rezultātu apakšdaļā. Vēl jāpiemin, ka sprinta distance bija Pasaules ranga mačs un man pirmo reizi izdevās tikt pie Pasaules kausa punktiem! Tā neko B grupas čalim :)
No sportiskās puses vispirms jāatzīmē, ka rudenī tiku pie viena titula - Midland Night Champion M21 grupā, bez lielas konkurences, bet tehniski aizraujošākajā skrējienā naktī. Toreiz bija lieliska cīņā visas distances garumā. Vēl jāpiemin ka finišēju kā trešais Jorkšīras nakts līgas ieskaitē, bet par to gandarījums nekāds lielais (2010. gadā novinnēju to pasākumu).
Pašam vislielākais gandarījums bija par jau pieminēto sasniegto 2. vietu Spānijā, par aizraujošā cīņā izcīnīto 2. vietu Aronas kausā, par iespēto 21. vietu Kāpā (tik augstu vietu vēl nebiju ieņēmis skaitliski lielākajā grupā Latvijas orientēšanās svētkos), kā arī gandarījums par rudenī izcīnītajām vairākām 1. vietām nakts sacensībās.
Vēl viens interesants fakts, šogad ne reizi nestartēju sacensībās Igaunijā, ierasts ka vienmēr centos paviesoties uz Ilvēm vai Suunto Games. Interesanti ka Spānijā šogad (treniņus ieskaitot) esmu skrējis vairāk nekā Latvijā.
Diemžēl neiztiku arī bez traumām, gada sākumā skrēju/gāju ar traumētu kāju, tieši šā iemesla dēļ izpalika starti daudzās jau ieplānotās sacensībās. Labi ka šogad izdevās izvairīties no potīšu sastiepumiem (tpfu, tpfu, tpfu), vienīgi pāris reizes tiku pie pamatīgi sastieptiem augšstilbiem. Ak jā, šogad pirmo reizi veicu ultra long distanci - orientēšanās pusmaratonu, kurā tiku pie krampjiem abās kājās, tik gariem skrējieniem es neesmu fiziski gatavs.
Ārpus orientēšanās sacensībām gan nekur citur šogad neesmu ņēmis dalību, ielu skrējieni tomēr nav priekš manis, kaut gan pusmaratonu vēl kādreiz gribētos pamēģināt. Vienīgi ik pa laikam uzskrienu 5 km parkrun krosiņus, kur pašās gada beigās tiku pie jauna personiskā rekorda šajā skrējienā.
2013. gads solās būt tikpat aizraujošs un bagāts ar orientēšanās sacensībām. Tā kā šogad Anglijā nomainīju dzīves vietu un arī no AIRE kluba pārgāju uz NOC klubu, tad priekšā daudz jauni un neiepazīti orientēšanās apvidi un izaicinājumi. Tāpat tiek plānots arī silto zemju apmeklējums, kur viena no izklaidēm noteikti būs orientēšanās sacensības. Gan jau arī pamanīšos uzskriet kādās sacensībās Latvijā, un noteikti startēšu Anglijas čempionātos dažādās disciplīnās.
MOVE YOUR BODY, STRETCH YOUR MIND! SEE YA IN DA FOREST!

Nav komentāru: