26 septembris 2021

Kunči (Priekuļi)

 

Category: Cēsu Rudens Stafete (19.09.21)
Map/area: Kunči (Priekuļi)
Organiser: OK Arona
Country: Latvia
Discipline: M120
5.4 km 18 cp - 2. etaps - 1:06:02 - 5/7

Stafetes ir īpaša orientēšanās disciplīna, kura motivē veikt distanci pēc iespējas labāk, jo no tava rezultāta būs atkarīgs visas komandas rezultāts. Skolas laikā katru gadu sanāca uzskriet vairākas stafetes. Pēdējo reizi Latvijā stafetes skrēju 2005. gadā, kad kopā ar Azimutu izcīnījām 4. vietu Klubu Stafetēs. Pāris reizes esmu startējis arī Anglijas Čempionātā stafetēs. Bet 2016. gadā ar Burkānciemu uzskrēju slavenajās Jukolas stafetēs, kas līdz šai vasarai bija manas pēdējās stafetes. Šovasar, pateicoties Valmieras puikām, kas uzņēma savā kompānijā, startēju pat 3 stafetēs, un katrā stafetē izbaudīju citu etapu!
Ozona Čempionāta stafetē skrēju 3. etapu komandā ar Jāni un Kristapu. Līdz skatītāju punktam apstākļi sakrita tā, ka biju nonācis 2. vietā, kuru gan nācās zaudēt finiša kalnā uz pēdējo punktu.
Latvijas Čempionāta stafetē skrēju 1. etapu komandā ar Raivi un Kristapu. 1. etaps vienmēr ir īpašs ar kopējo startu un to nelielo stresiņu ar farsta punktiem sākumā. Ar interesantiem pavērsieniem distances sākumā pat biju starp līderiem, vidusdaļā sekoja vairākas kļūdas, kas atmeta uz 7. vietu, bet tāpat finišā vajadzēja uzskrieties, jo 4 konkurenti bijām praktiski kopā.
Cēsu Rudens stafetē skrēju 2. etapu komandā ar Sandi un Jāni. Diemžēl ir dienas, kad kompass neklausa un nav attāluma izjūtas. Pieļāvu 3 milzīgas kļūdas. Nesekmīgi veikts etaps un arī komandai nesanāca tas labākais sniegums.
Katra stafete atšķirīga un katrs etaps atšķirīgs, bet izbaudīju gan visas 3 stafetes, gan visus 3 etapus un stafešu lielisko atmosfēru.




Nav komentāru: