26 novembris 2014

Ashby de la Zouch (Leicester)

Distances 1. daļa
Category: LEI Winter League 2014/2015
Map/area: Ashby de la Zouch & Ashby Ivanhoe College (Leicester)
Organiser: LEI
Country: England
Discipline: Long (night)
Sestdienās Jorkšīrā, darbdienās Lesteršīrā! Šovakar kārtējais LEI kluba ziemas līgas posms. Ja pagājušā sezonā aktīvi piedalījos visos posmos, tad šosezon tikai nakts posmos – jākrāj pieredze un vienkārši jābauda visas pieejamās nakts-o sacensības. Šovakar darbā atkal ieradīšos ar kavēšanos, jo arī pilsētsas nakts-o posmu nevaru laist garām, kaut arī ar nakts-o tur visai maza saistība, varbūt tikai kādā tumšākā šķērsielā, jo pa ielām laternu gaismā var skriet arī bez lampas uz galvas. Šajā Ashby pilsētā un koledžas teritorijā jau biju vairākas reizes skrējis, tāpēc pilsēta pietiekami pazīstama un koledžas teritorija zināma, bet nu jebkurš treniņš naktī ir noderīgs. Rakstot par Jorkšīras nakts līgas posmiem, pieminēju ka mums te plāno pārāk īsas distances, nu tad šovakar dabūju pat iespējams pārāk garu :) Distances parametri – 5.2 km un 25 kp, bet tā kā sacensības notiek pilsētā, tad kā jau urban mačos, droši var rēķināties ar noskrietiem vairāk kā 7 km. Tā kā vairāk esmu pūce nekā cīrulis, tad vakaros skriešanas sajūtas ir labākas nekā no rītiem (pats brīnos kā parkrun rīta skrējienos varu paskriet). Jāmēģina šovakar uzskriet tā sparīgāk! Startā gan mazliet samulstu, jo nevaru uzreiz izvērtēt virzienu uz 1. kp. Starts uz dienvidiem, bet punkts uz ziemeļiem, plus vēl koledžas lielā ēka pa vidu. Kādas 10 sekundes paiet kamēr izprotu vajadzīgo ceļa variantu, pēc tam jau tikai jāmauc uz futbola laukumu, pāri tam un punkts pie vārtiem. 2. un 3. kp ļoti vienkārši – viens rotaļu laukumā, otrs pie koka aiz bibliotēkas, bet uz 4. kp jau sākās mazliet nopietnāka orientēšanās. Redzams ka punkts pie sētas, pie kuras var aizskriet no abām pusēm, tāpēc jāaplūko leģendas rūpīgāk. Un vienalga aizskrēju pa nepareizo ielu :) Uz pusminūti apjuku, bet punktam tiku klāt arī no sētas šīš puses. Uz 5. kp jādodas mazliet uzmanīgāk, bet diemžēl šī punkta paņemšana sagādāja vislielākās problēmas.
problemātiskā distances daļa
Tagad kad ir uzlikts garmin ceļš uz kartes, tad viss protams ir skaidrs, bet tajā brīdī neko nesapratu no kartes. Kļūda radās diezgan amizanti. Biju ieskrējis nepareizajā pagalmā un punktu meklēju olīvzaļajā (aizliegtajā) teritorijā. Diezgan neizprotams kartes autora piegājiens šai vietai, varēja taču izzīmēt arī šo pagalmu, kura nebija nekāda privātzona, nevis vienkārši uzklāt virsū olīvzaļo. Pēc 2 minūšu pastaigas pa tiem pagalmiem un punkta atrašanas, tāpat neko nesapratu no kartes. Tāpēc uz 6. kp devos tāds mazliet apdullis, un arī tur nu nekādi nevarēju ielasīties kartē. Kad it kā biju nonācis punkta vietā, punktu vēl joprojām nespēju paņemt, vienkārša iemesla dēļ – tas bija iemests tā krūmos, ka nemaz nevarēja to redzēt, neopieskrienot galīgi klāt. Pēc šādas kļūdu sērijas, kur pazaudēju 2:30 minūtes uz trīs kontrolpunktiem, dūša mazliet sašļuka uz turpmāko distances veikšanu. Pirms starta biju apņēmies veikt skrējienu bez kļūdam, vismaz ne tik lielām, kādas tikko biju pieļāvis. Labi ka uz 7. kp bija kārtīgs garais etaps, kurā varēju kādu brīdi paskriet bez orientēšanās un aizmirst to kas tikko notika, jo no 6. kp aizskrēju prom ar dīvainām sajūtām – karti tā arī nesapratu tur, bet man pēc brīža būs jāatgriežas te uz 13. un 14. kp. Garajā etapā uz 7. kp tikai divi varianti, vai nu caur 11. kp, vai arī pa nākamo šķērsielu, kas savieno abas lielās ielas. Es, vēdinot galvu pēc piedzīvojumiem uz iepriekšējiem punktiem, aizskrēju pa tālāko šķēŗsielu. Punktu paņēmu bez problēmām, arī 8. kp pie daudzīvokļu mājas nekādas problēmas nesagādā. Abi nākamie etapi vēl vienkāršāki – uz 9. kp pamatīgs apkārtvariants, bet uz 10. kp aizskrien, atzīmējies un skrien atpakaļ. Arī 11. kp tāds caurskrienamais, un 12. kp pavisam viegls. Ehh... uz 13. kp jāatgriežas kartes daļā, kuru pametu tā arī neizpratis. Šoreiz paskrēju garām tam olīvzaļajam pagalmam un skrēju iekšā nākamajā pagalmā. Bums... esmu pie 5. kp, sākas atkal neizpratne par karti, jāskrien atpakaļ uz ielas un jāmēģina nākamais pagalms. Arī baznīcas pagalmā punktu nemanu, bet nu vismaz parādās nojausma kur esmu. Nākamias pagalms izrādas veiksmīgs :) Vēl pusotra minūte klāt un kopumā šajā kartes daļā pazaudēju 5 minūtes. Diezgan stulbi tā kļūdīties, bet skrienot un staigājot pa tiem pagalmiem, tā arī neizpratu karti. Uz 14. kp pavisam prātīgi un šoreiz veiksmīgi, bet uz 15. kp tīri uz atmiņu atpakaļ koledžas teritorijā. Pirmā distances daļa (pilsētas karte) izskrieta, tagad jāgriež kartei otra puse, un uz pusi mazākā mērogā jāizskrien distances beigu daļa (koledžas teritorijas karte).
Distances 2. daļa
Biju cerējis uz mazliet tehniskāku plānojumu šajā sprinta kartē, jo pārskrējieni pāri pielijušajiem futbola laukumiem bija visai vienmuļi. Uz 16. kp aizskrien un atskrien, uz 17. kp sakļūdījos uz 30 sek. neuzmanības dēļ, jo etapu veicu uz atmiņu ar vienu skatienu kartē, kas mani noveda pie nepareizā koka. 18. kp jau ņemts kā 1. kp distances pirmajā daļā, 19. kp aiz tenisa kortiem, uz 20. kp pāri skeitparkam uz rotaļu laukumu, kurā jau atzīmējos sākuma daļas 2. kp. Un tad sākās garie pārskrējieni bez orientēšanās. Uz 21. kp tik pa taku un beigās slaids lēciens pāri grāvim. Bet etaps uz 22. kp man palika kā liela mīkla šajā vakarā.
tā arī nav skaidrs, vai uz 22. kp
varēja tikt caur 24. kp
Skrienot es nevarēju saskatīt, vai tajās sētās pie apgaismotā futbola laukuma bija kāda sprauga vai vārtiņi, arī kartes nekvalitatīvais papīrs tieši šajā locījuma vietā bija mazliet izplūdis, tāpēc ar lielu pārliecību skrēju apkārt visām sētām un futbola laukumiem, tādējādi trīskāršojot etapa garumu. Par šādu etapu nu nemaz nebiju sajūsmā, ka jāskrien tik liels apkārtvariants, bet tajā brīdī citu iespēju neredzēju. Tagad mājās papētot splitus, lielākajai daļai orientieristu splitlaiki ir līdzīgi kā man uz šo punktu, bet ir arī 3 orientieristi, kuriem šajā etapā ir krietni ātrāki splitlaiki! Tātad kaut kur tur varēja izspraukties cauri pa taisno, bet to varēja zināt tikai vietējie vai tie kas nejauši aizskrēja uz šo strīdīgo vietu, jo kartē īsti to nevarēja saskatīt. Par iespēju veikt šo etapu taisni, pārliecinājos jau skrējiena laikā, kad pie 21. kp biju apsteidzis kādu veterānu, un par lielu pārsteigumu man, viņš 24. kp atzīmējās pirms manis! Tad sapratu ka esmu zaudējis vismaz 2 minūtes uz šo apkārtvariantu. 23. un 24. kp vienkārši pāri futbola un regbija laukumiem, 25. kp atpakaļ pie koledžas ēkas un finišs. Īsti gandarīts nebiju pēc šāda skrējiena, pirmkārt jau neizprotamās kartes dēļ 5. 6. un 13. kp rajonā, un otrkārt tā strīdīgā etapa uz 22. kp dēļ. Finišā par šo etapu bija daudz diskusiju, bet rezultāti paliek nemainīgi. Finišēju ar rezultātu 51:45, ieņemot 10. vietu no 17 dalībniekiem. Kļūdās atstāju 7 minūtes! (nepiedodami daudz) un skrējiens uz beigām šķita pa garu (garmin uzrāda 7.56 km), bet kopumā nebija ne vainas arī šādam nakts-o urban skrējienam. Viennozīmīgi interesantāk nekā dienā. Nakts-o sezona turpinās!

Nav komentāru: