09 novembris 2011

Old Earswick and the River Foss (York)

Category: Autumn Night Sprint Series 2011
Map/area: Old Earswick and the River Foss (York)
Organiser: EBOR
Country: England
Discipline: Superstars / Stars
Šovakar nakts sprints netālu no York pilsētas. Vispirms jāpiemin ka sanāca neplānots 16 km velotreniņš, jo iepriekš biju plānojis ka no Dewsbury uz York došos ar vilcienu, bet avārijas dēļ visi vilcieni Dewsbury stacijā bija atcelti, tāpēc nācās mīties uz Leeds staciju. Arī Yorkā nedaudz sanāca pabraukt ar riteni, iesildījies pirms nakts sprinta biju labi :) Šovakar biju nolēmis ka patrenēšu izeju no punktiem nakts apstākļos, jo tumsā, kad visi objekti nav saskatāmi, ir ļoti svarīgi turēt precīzu virzienu. Distance 2.5 km ar 16 kp un visai daudznozīmīgu nosaukumu - Superstars!!! Pirmie divi punkti elementāri, 3. un 4. pa ieliņām, kur ceļu izgaismo laternu gaismas. Jūtu ka šovakar baigi labi ripo un skrienu ar salīdzinoši lielu ātrumu. Uz 5. kp divi ceļu varianti un abi samērā līdzīgi, izvēlos skriet pa labo pusi. Un tagad kārta 40 sekunžu kļūdai uz 6. kp, vispirms galvu nojauc ''svešais'' punkts pie kura pieskrienu zaļajā puduriņā, pēc tam it kā dodos precīzi uz punktu, bet... priekšā pārsteigums, galīgi nepārvarams dzīvžogs, ieskatoties kartē rūpīgāk, tik tiešām. Jāskrien apkārt. 7. un 8. kp labi, bet uz 9. kp iepēros zaļajā un pazaudēju vismaz 10 dārgās sprinta sekundes :) Un uz 10. kp... te nu bij mans izeju treniņš, tik īsā etapā pamanījos zaudēt 30 sekundes, jo vienkārši nepiefiksēju uz kompasa precīzu virzienu un nezināju kur pie sētas esmu iznācis. 11. kp vienkāršs pie futbola vārtiem, bet uz 12. kp atkal divi līdzīgi varianti, drošākais šķiet caur pilsētiņu. Beidzamie punkti bez problēmām. Kā man patīk nakts orientēšanās!!! Biju sajūsmā par distancīti, vienīgi kļūdās gan aptuveni 1:30 pazaudēju, kas priekš sprinta ir daudz. Rezultāts 15:57 un visai augstā 5. vieta no 33 dalībniekiem.
Tā kā finišā šķita ka ir pa īsu, tad ņēmu un noskrēju vēl vienu distanci, šoreiz 1.6 km un 10 kp ar nosaukumu - Stars :)
Interesanti ka distancē sakrita tikai 2 punkti no iepriekšējās distances, jo dabā bija izvietoti ļoti daudz kontrolpunkti, kas brīžiem pat jauca galvu. 1. kp vieglais, bet uz 2. kp atkal kārtīgi neieskatījos kartē un vismaz 10 sekunžu lieks līkums apkārt dzīvžogam. 3. un 4. kp nāca diezgan saraustīti, jo pie katra mazliet sabakstījos punkta rajonā, grūti ir ieraudzīt punktus kuriem nav atstarotāju. 5. un 6 kp jau zināju no pirmās distances, bet tā pat uz 6. kp atkal noraustījos, pieskrēju pie cita punkta. 7. kp mazliet paskrēju garām, uz 8. kp tik skrēju virzienā, pašās beigās mēģinot kaut kur piesieties. Pēdējie divi punkti vieglie, nezinu tikai vai uz 10. kp apskrēju dīķim apkārt pa īsāko ceļu, vienkārši nemainīju skriešanas virzienu. Nu jau finišā jutos mazliet sagurušāks, nekā pēc pirmās distances, tātad bija izdevies ideāls nakts treniņš. Lai pieviektu šo distanci, man vajadzēja tikai 10:41 un rezultātos ieņēmu 4. vietu no 24 dalībniekiem. Finišā no Steve Whitehead vēl dabūju spot prize balviņu - konfekšu kasti, kas vilcienā atpakaļ uz Leedsu arī gardu muti tika izēsta :))) Jau nākamnedēļ sākas jaunā Jorkšīras Nakts Līga (YHOA Night League) kurā vajadzētu atkal ieņemt kādu no pjedestāla vietām. 2009/10. gadā biju 1. vietā, 2010/11. ieņēmu 3. vietu, tātad šogad pilnam komplektam vajadzētu 2. vietas trofeju.
p.s. Nakts sprinta rezultātos atkal parādos ar itālisko vārdu Andreas Michaelis :) Jau iepriekš vienā no EBOR rīkotajiem mačiem man nez no kurienes uzpeldēja šāds vārds!

Nav komentāru: