02 aprīlis 2024

Mangaļsala (Rīga)

 

Category: Dzintaru Kauss 2024 2.diena (31.03.24)
Map/area: Mangaļsala (Rīga)
Organiser: Dzintari Events
Country: Latvia
Discipline: M40
5.5 km 24 kp - 55:39 - 22/25

Dzintaru Kausa 2.diena un Latvijas Kausa 2.posms. Šodien galvenais uzdevums bija tikt pie jauniem un kvalitatīviem apaviem, ko arī izpildīju. Ar motivāciju skriet šodien bija tā švakāk, jo zinot manas ātruma īpašības, man šādā apvidū no sportiskās puses nav ko darīt, konkurenci nespēju sastādīt, tāpēc vienkārši jābauda distance un kolosālā sacensību atmosfēra. Uz 1. kp maza šoka terapija - iedzina uzreiz purvā! 2. un 4. kp ļoti netīri paņemti, pieskrēju pie svešiem punktiem. Uz 5. kp iesvētīju jaunos apavus, jo ar sausām kājām tur nevarēja nokļūt. Nākamos trīs punktu paņēmu ar inerci, bet bez jaudas, un uz 9. kp pilnīgas auzas. Sabijos no tā purva, un tā locīju tam apkārt, ka aizlocīju krietni garām punktam, labi ka pēc citu kontrolpunktu leģendām sazīmēju kur esmu. Punktā atzīmējos kopā ar čūsku (neatšķiru zalktis vai odze), galvenais bija neuzkāpt virsū. Nākamos etapus vienkārši ''peldēju'' pa apvidu virzienā, karti īpaši nelasot, jo bija citi orientieristi, kas cēla punktus laukā. Šodien vismaz jūru arī paguvu apskatīt! Uz 17. kp skaidrs ka jāskrien apkārt, nav ko līst krūmos. Pirms skatītāju etapa mazliet atpūtos, lai solītis izskatās raitāks. Biju tik aizņemts ar vēdera ieraušanu un frizūras saķemmēšanu, ka pēdējo aplīti gandrīz aizrāvu pretējā virzienā. Skrienot uz 20. kp, joprojām nebiju sakontaktējies ar karti, un gandrīz aizskrēju uz 21. kp. 

Kļūdu šodien tik daudz, jaudas arī nav, tāpēc pēdējos divus punktus laidu vienkārši pašplūsmā, laužoties kaut kur caur krūmiem. Šodien biju tā haltūrējis ar kartes lasīšanu, ka rezultātos zaudēju pat Honkongas pārstāvim. Magnētos un Meridiānos nesanāk tik intensīvi orientēties, tur vienkārši paļaujos uz lielajām reljefa formām, bet šādā piejūras apvidū ir vai nu jātur precīzi virziens ar kompasu, vai arī japiefiksē katrs sīkums, lai nepazustu kontakts ar karti.
Nākamajās brīvdienās uz Ventspils piejūras mežiem! Tajā pusē pēdējo reizi skrēju šķiet pirms kādiem 20 gadiem. Atceros ka Ventspils pusē ir skriets Kāpā, Latvijas Čempionātā un Latvijas Olimpiādē arī sanāca uzskriet Ventspils mežos.

Nav komentāru: