01 oktobris 2024

Miglači (Cēsis)

 

Category: Cēsu Rudens Stafetes 2024 (22.09.24)
Map/area: Miglači (Cēsis)
Organiser: OK Meridiāns
Country: Latvia
Discipline: M145 (3. etaps)
4.2 km 12 kp - 37:52 - 1/12 (5/12)

Cēsu Rudens stafetes pagājušajā gadā bija vienas no spilgtākajām sacīkstēm, ar episku finišu pēdējā etapā, kurā izrāvu mūsu komandai 3. vietu. Arī šogad solījās būt aizraujošas sacensības, jo esmu vienā komandā ar Jāni Ozoliņu (labākais M50 grupā un Jukolā ir izcīnījis 2. vietu) un Jāni Rižu (fantastiski ātri skrien un praktiski nekļūdās). Un saskaitot mūsu gadus, mēs precīzi kvalificējāmies M145 grupai! Šodien vispār īpaša diena Burkānciemam, esam nokomplektējuši 4 komandas. Arī otra M145 komanda ar Gintu, Raivi un Arti var būt pietiekami jaudīga, lai cīnītos par pjedestālu. Bet es jau pirms starta paredzēju, ka mūsu komanda noteikti cīnīsies par uzvaru. Pēc vakardienas garās distances saguruma nav, kājās arī nejūt stīvumu, tikai sāp pēdas dēļ noskrietajiem apaviem. Labi ka vakar pēc finiša dalīja kaut kādas sponsoru želejas. Šorīt iemasēju pēdās un potītēs, un wow... varu atkal normāli pastaigāt, tad jau arī skrējējs būšu. Došu šodien vēl vienu iespēju Puma apaviem, bet Inov8 lai kaltējas uz balkona. Tātad 1. etapu mums skrien Ozo. Nebiju iedziļinājies pārējo komandu sastāvos, jo parasti skrienam M120 grupā, tikai zināju ka Ziemeļkurzemei 1. etapu skrien Kleper Uldis (arī nez kā nokļuvis jau tik vecā veterānu grupā), tāpēc visticamāk pirmais uz stafetes maiņu iznāks Uldis. Par pārsteigumu pirmais pie skatītāju punkta atskrien Ozo, bet Uldis arī drīz lido lejā no kalna uz skatītaju koku. Finišā tomēr pirmais atskrien Uldis, bet Ozo neko daudz nezaudē, vienīgi ievērojami pieklibojot, satraumējis ahileju. 

Tātad Riža mežā dodas 2. pozīcijā. Jāsāk pamazām iesildīties, jo 1. etapa līderi pusstundā pieveikuši distanci, un ticams ka Riža arī būs tikpat ātrs. Skatītāju punktā Riža ierodas kā līderis! Ok jādodas iečekoties maiņai. Artis nosaka, lai nesačakarēju visu uz 1. kp, jo elites komandā Gustavs esot racis 1. kp. Starp citu, Burkānciema 2. komandai Gints 1. etapā finišēja kā trešais. Tā ka iespējams būsim konkurenti ar Arti 3. etapā. Paskraidu, pastaipos un gaidu Rižu finišā. Ar vienu aci vēroju arī skatītāju kontrolpunktu. Joprojām nezinu, kuri mums ir konkurenti, vienkārši skatos vai skrien kāds ar 40-tiem numuriem. Pie pēdējā punkta parādās Riža, bet skatītāju punktā vēl nav bijis neviens no konkurentiem. Tātad es distancē varu doties kā līderis ar pamatīgu handikapu. Etaps uz 1. kp pāri tīrumam pa ieskrietu taku (nez vai tas ir atļauts!?). Nekādu virzienu pa taisno, godīgi gar ielokiem jāaizskrien uz savu ieloku. Izdodas. Uz 2. kp pa jau vakardien skrietu taku, kalna augšā gan mazliet aizšauju garām. Uz 3. kp prātīgi ar nelielu loku, bet uz 4. kp saminstināšanās. 

Neesmu līdz galam izpratis Malankova zīmēšanas stilu. Aizskrienu līdz ielokam, bet punkta nav. Punkts ir uz augšu nākamajā ielokā, kuru gan visai nosacīti var saukt par ieloku, bet ja jau kartē tā zīmēts, tad pieņemsim ka tā ir. Uz 5. kp tikai pa izzūdošo stigu, bet uz 6. kp sastresināju sevi kārtīgi. Nepamanīju pirms punkta drošu atmešanās objektu - stigu. Aizskrēju līdz 1. kp stigai, kur redzēju Arti (tātad viņš ir drošā attālumā), un sāku ''peldēt'' pa apvidu virzienā uz 6. kp. Kaut ko tur ņēmos un tirinājos, līdz nonācu gandrīz pie tīruma. Eu nu šitā nevar orientēties! It kā orientējos droši, bet nav vajadzīgās precizitātes. Pēc skatītāju punkta būs jāskrien ar pilnu jaudu, jo nav ne jausmas vai kāds jau nemin man uz papēžiem, pēc tik neveikli veikta etapa uz 6. kp. Pēdējā aplī viss labi, tik jāpiemin, ka atkal īsti neizpratu Malankova ieloku pie 9. kp. Kaut gan iespējams tās ir 5 metru horizontāles, pie kurām neesmu pieradis, jo bieži sanāk skriet 2,5 metru horizontālēs. Uz 11. un 12. kp slēdzu pēdējā pārnesumā, lai būtu drošs ka neviens nepanāks. Skrienot uz finišu, dzirdu ka Riža sauc, lai netrakoju, viss jau ir izdarīts. Uzvara! Ja godīgi, es to jau paredzēju. Galveno darbu izdarīja abi Jāņi pirmajos etapos. Izrādās es 3. etapā devos ar 9 minūšu pārsvaru, kurš finišā sadila līdz 2 minūtēm. Nenoskrēju labi, bet gan stabili, kas arī 3. etapā man bija jāizdara. 2. vietā Ziemeļkurzeme un 3. vietā Madona ar abiem spēcīgajiem OS veikala pārdevējiem sastāvā. Biju gaidījis, ka Azimuta komanda mums būs konkurenti ar Otāru priekšgalā, bet šiem tik 6. vieta. Diemžēl Burkānciema 2. komanda bez rezultāta. Artis pamanījās izlaist vienu punktu stafešu azartā, jo viņiem bija reāla cīņa par 3. vietu. Jau otro gadu pēc kārtas Cēsu stafetes noslēdzas ar fantastiskām emocijām, augstāko pjedestāla pakāpienu un garšīgu kliņģeri balvā!




Nav komentāru: