13 aprīlis 2013

Wildwood Estate & Park (Stafford)

Category: Level C Urban Race
Map/area: Wildwood Estate & Park (Stafford)
Organiser: WCH
Country: England
Discipline: D/E Course
Cik nu kvalitatīvs vai nekvalitatīvs, bet vismaz viens sprinta treniņš pirms Anglijas čempionāta sprintā bija jāaizvada sprinta kartē. Tāpēc šoreiz neskrēju sev paredzēto (M21) Urban distanci, bet gan skrēju veterānu distancīti, kuras parametri bija kā sprinta distancei - 3.1 km 16 kp. Tā kā ar kāju, rupji sakot, ir pilnīgā ''pakaļā'', tad par kaut kādu normālu sprinta ātrumu varu aizmirst, šoreiz galvenais izjust orientēšanos pilsētvidē. Ar to sāpošo pēdu kaut cik vēl var paskriet, bet tas augšstilbs gan pamatīgi bremzē, dēļ velkošajām sāpēm solis ir nekāds. Pirms pāris gadiem ar šādu problēmu jau cīnījos, līdz vienkārši kaut kad man to muskuli atlaida vaļā. Tātad šodien vienkārši uzskrēju neiespringstot par ātrumu, vienkārši centos neapstājoties lasīt karti un pamanīt labākos variantus kustībā. Distance gan nebija no tām grūtākajām, bet tā pat jau bija pāris etapi, kur varēja padomāt dažādus ceļa variantus. Uz 3. kp interesants etaps, un šķiet ka izvēlējos garāko variantu, uz 5. kp pat pamanījos pazaudēt 30 sek., ieskrienot strupceļā, skrienot nepamanīju ka tās ieliņas nesavienojas. Uz 9. kp interesants etaps ar diviem vienlīdzīgiem variantiem. Distances beigās parka punkti, kur uz 15. kp pazaudēju 20 sek., sajaucu taciņas. Kopumā feina distancīte, nezin gan kā viņa skrietos sacensību ātrumā, bet ja godīgi, šobrīd dēļ kājas neko ātrāk nemaz nevarētu noskriet. Rezultāts 24:41, kas neiekļaujas nekādos sprinta standartos :)
Un vēl viens iemesls kāpēc šoreiz skrēju tādu īsāku distanci bija tas, ka beidzot vienam divpadsmitgadīgam jauneklim bija jāparāda, kas tad ir tās orientēšanās sporta sacensības, uz kurām es dodos gandrīz katrās brīvdienās. Paskaidroju kā un kāpēc kompass jātur tieši tā lai sakristu bultiņa ar kartes ziemeļiem, apskaidroju kartē redzamo un uz leģendām rakstīto, un bijām gatavi doties Edvīna pirmajā distancē.
Šādā ielu un parku kartē šķiet ir daudz vienkāršāk uzsākt apgūt orientēšanos, nekā pa taisno laist mežā. Un 1.3 km garā distancīte bija ideāli saplānota, lai mācītos virziena noteikšanu ar kompasu, un arī daudzie kontrolpunkti (16 kp) ļāva kārtīgi izbaudīt orientēšanās šarmu un vieglāk saprast kartē attēloto. Čalītim patika, un jau ir gatavs braukt vēl uz kādām sacensībām :) kas zin, varbūt iepatīkas. Nezinu kā tagad trenē un piesaista mazos orientieristus mūsu sporta veidam, bet man šķiet ka jāsāk ir tieši šādās parku kartēs, jo atceroties kā es uzsāku, dodoties uzreiz kārtīgā meža kartē (Smiltenes pilskalna), tur ir jābūt lielai apņēmībai saprast kas un kā attēlots kartē, jo reljefa horizontāles bērna prātam ir kaut kas neizprotams :)

 Šodien izskrēju sprinta distances imitāciju, rītdien jāaizbrauc uzskriet vidējās distances imitāciju priekš Anglijas čempionāta, lai saprastu vai vispār šobrīd esmu spējīgs paskriet divas dienas pēc kārtas.

Nav komentāru: