07 marts 2015

Calasparra

Category: Trofeo Costa Calida 2015 - Sprint (WRE)
Map/area: Calasparra
Organiser: F.O.R.M.
Country: Spain
Discipline: HE
Pilskalns, kurā jātiek augšā
sprinta distancē
Pasaules Ranga sprinta sacensības Calasparra kalnainajā pilsētā. Mēs visi 3 latvieši startējām elites distancē kopā ar visiem spēcīgākajiem orientieristiem, kuri šajā brīdī atradās Spānijā. Mērķi katram savi. Elites čaļi cīnīsies par uzvaru un ranga punktiem, arī Pauls grib nopelnīt labus ranga punktus, Raivim maza pieredze šādās sprinta distancēs, tāpēc galvenais nekļūdīties ielu labirintos. Bet man šis būs tāds mierīgs vakara skrējiens, jo cirksnis sāp, un negribas samocīt viņu vēl vairāk, jo rītdien tomēr daudz nozīmīgāks starts priekšā savā veterānu grupā. Iespējams, ka nemaz nevajadzēja startēt šajā sprintā, jo manu pārvietošanās tempu nevar nosaukt par treniņskrējiena tempu. Sanāca vienkārši tāda veiklāka ekskursija pa pilsētu :) Tāpēc tā nopietni neiedziļināšos savā veikumā distancē. Tik pieminēšu, ka distance fiziski bija ļoti smaga.
''sprints''
It kā tikai 2.2 km, protams, ar apkārtvariantiem ~4 km, bet vislielākais uzsvars bija uz kāpumu - 130 metri! Pat elites veči, tādi kā Perez, Blanes, Bostrom, Lind, Tranchand, Andersson un Sild, nespēja noskriet zem 15 minūtēm šo distanci. Daži no viņiem pat 18 minūtes cīnījās, kas nozīmē, ka organizatori bija mazliet pārspīlējuši ar to kāpumu. Uz 4. un 5. kp mūs uztrieca augšā pilskalnā pie Calasparra pils, kur vietām atkal bija jāizmanto klinšu kāpēju iemaņas. Skats, protams, no augšas uz pilsētu iespaidīgs un pasakains, bet fiziskais pārbaudījums pamatīgs. Pats distancē sakļūdījos tikai uz 1. kp, kur starta steigā aizskrēju garām vajadzīgajai šķērsielai un nonācu strupceļā. Te mani panāca Pauls, kurš startēja 1 minūti aiz manis, abi sulīgi nolamājāmies un turpinājām distanci katrs savā tempā.
skriešanas imitācija
Pie šāda ''pārgājiena'' tempa grūti pieļaut kļūdas, tāpēc sanāca pat patīkams vakara... gribētos rakstīt skrējiens, bet vairāk piestāvēt angļu versija - džogings. Žēl ka kamerai pēc 6. kp izbeidzās baterija, jo distance bija interesanta pa spāņu mazpilsētas sānieliņām. Pilskalnu un skatu no augšas gan paspēju nofilmēt! Ar rezultātu 33:39 ieņēmu 76. vietu no 83 finišējušajiem orientieristiem elites distancē. Tātad ir bijuši vēl lielāki ''tūristi'' aiz manis :) Paulam 46. vieta, bet Raivis noslēdza rezultātu tabulu, jo bija pamatīgi ieberzies uz 8. kp. Tagad garais mājupceļš uz kempinga mājiņu pie jūras, vajadzētu vēl ieskriet saunā un baseinā, un tad jau jāgatavojas rītdienas cīņām ar spāņiem!

Nav komentāru: