22 marts 2015

Smisby (Ashby De La Zouch)

Category: Midlands MBO 2015 Round 1
Map/area: Smisby (Ashby De La Zouch)
Organiser: MMBO
Country: England
Discipline: 3 Hours Score
Smisby pagastmāja
Kad nevar paskriet, tad ir jābrauc ar riteni! Midlands MBO 1. posms šosezon! Esmu nolēmis šogad biežāk piedalīties velo orientēšanās sacensībās. Ir jau baigā riteņa laušana pa dubļiem un neceļiem, bet ja patīk, tad tik jābrauc, jo tagad man ir arī šosejas ritenis ar ko vizināties pa asfaltētiem ceļiem. Un ja vēl sacensības notiek tepat netālu no mājām, tad īpaša vēlme izbraukt vietējos lauku ceļus. Sacensību centrs iekārtots mazā angļu ciematiņā Smisby. Tātad izvēles distance ar 3 stundu kontrollaiku.
viens mežam, otrs šosejai
Esmu pārliecināts par savu varējumu, jo šī lielā mēroga karte pārklājas ar vairākām jau izskrietām orientēšanās kartēm un iekļauj arī Conkers parkrun trasi, tāpēc jāpiepūš vaigi un jāmauc. Diemžēl šajā sporta veidā esmu jauniņais un kļūdu pieļāvu jau startā, prātīgi nesaplānojot savu izvēlēto distances variantu. Sāku ar kartes apakšdaļas kontrolpunktiem, kuriem bija mazāka punktu vērtība un attālums starp tiem daudz lielāks nekā kartes augšdaļā. Piesaistīja 1. kp, kurš atradās Conkers parkrun trasē, tāpēc bez domāšanas devos uz to pusi, jo tur varēju braukt tikai uz atmiņu bez kartes lasīšanas. Pa ceļam atzīmējos 4. un 3. kp, un tad uz 1. kp cauri Conkers mežam, kur tik daudz piecīši ir noskrieti. Tālāko distanci praktiski nebiju saplānojis. Paņēmu vēl tuvumā esošo 2. kp un tad nāca apskaidrība par savu neizdevīgo variantu, jo uz nākamo 5. kp bija jābrauc gandrīz 7 kilometri cauri visai Ashby de la Zouch pilsētai, kurā vairākkārt esmu skrējis orientēšanās sacensībās. 27 minūšu pārbrauciens bez punktiem!
garais pārbrauciens uz 5. kp
Pēc tam etaps uz 6. kp pa lielo šoseju, kur auto traucās ar 90 km/h, pēc kura sekoja vairāki interesanti meža ceļu etapi. Uz 7. kp cauri mežam, kur tālumā redzēju motokrosa sacensības. Uz 9. kp caur to pašu mežu, bet nu jau fonā nevis motociklu rūkoņa, bet gan mednieku šāvienu trokšņi! Uz 13. kp pieļāvu aptuveni 5 minūšu lielu kļūdu - neizpratu kartē attēloto un aizbraucu pa lielo ceļu, no kura pēc tam cauri pļavai bija jāstumj ritenis pie rokas, kaut gan pie punkta varēja skaisti piebraukt no otras puses. Etaps uz 11. kp fiziski smags, vispirms nobrauciens ar 40 km/h pēc kura sekoja ''kāpiens'' kalnā ar 5 km/h :) Biju nonācis tuvu finiša rajonam, bet vēl ir 40 minūšu rezerve, tāpēc jābrauc vēl uz kādu punktu. Noteikti jātiek uz 14. kp, kuram ir 40 punktu vērtība, un kurš atrodas netālu no Foremark ezera, kur vasarā peldamies un kur pirms mēneša skrēju treniņmačā. Turpceļā atzīmējos 10. kp un atpakaļceļā 12. kp. Bija iespēja arī aizbraukt līdz 17. un 15. kp, bet negribējās riskēt ar kontrollaika pārtērēšanu. Tā nu finišēju pēc 2:49:42 ar 10 minūšu rezervi. Mana izvēle, sākt ar kartes dienvidu daļas kontrolpunktiem bija galīgi garām, tāpēc nopelnīju tikai 270 punktus un ieņēmu vien 39. vietu no 50 velo orientieristiem. Biju nobraucis 45 kilometrus ar salīdzinoši pieņemamu ātrumu priekš MTB, diemžēl punktus tik nekādus lielos nesapelnīju. Nākamreiz būšu gudrāks un lielāku uzmanību pievērsīšu kontrolpunktu vērtībai punktu izteiksmē. Bet kopumā ņemot, ļoti patika šis pasākums - pavasara saulīte lutināja, ritenis ripoja labi, orientēšanās tehnika nekliboja un izbaudīja braucienu cauri vairākiem orientēšanās un skriešanas apvidiem, kur pirms tam esmu pārvietojies skriešus.

Nav komentāru: